Terug

Geen Marktmonitor adviseurs en bemiddelaars in 2019

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Voorgevel AFM-gebouw

Het voorjaar van 2020 is de eerstvolgende keer dat de Marktmonitor adviseurs en bemiddelaars (MMAB) wordt verstuurd. In 2019 ontvangen adviseurs en bemiddelaars dus geen uitnodiging voor de Marktmonitor.

Reden hiervoor is dat de AFM de uitgebreide vragenlijst aan het herijken is. De vernieuwde vragenlijst is in het najaar van 2019 gereed. De AFM gaat deze dan niet uitsturen omdat enkele maanden later de MMAB 2020 op de planning staat. Dit zou in korte tijd veel capaciteit van adviseurs en bemiddelaars vragen.

Beter inzicht in markt en risico's

De Marktmonitor is een toezichtinstrument van de AFM. Met de informatie krijgt de AFM beter inzicht in de markt en de risico’s. Hierdoor kan de AFM haar toezicht gerichter inzetten en de kwaliteit van de financiële markt en het vertrouwen in deze markt te verbeteren.

Vragen?

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Ondernemersloket van de AFM. Het Ondernemersloket is op werkdagen van 10 tot 17 uur bereikbaar op telefoonnummer 0800-6800 680 (gratis), of via e-mail: ondernemersloket@afm.nl

Journalisten kunnen contact opnemen met Yolanda Bieckmann, woordvoerder AFM, via 020  - 797 24 35 of yolanda.bieckmann@afm.nl.

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel