Terug

Ook in 2019 onderzoek naleving voorkoming witwassen en terrorismefinanciering

Nieuws

onderzoek

In 2018 is de AFM gestart met onderzoeken naar de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft BES) door financiële dienstverleners die bemiddelen in levensverzekeringen. Ook in 2019 besteedt de AFM daar aandacht aan.

De aanpak van witwassen is van groot belang voor een effectieve bestrijding van allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Op dit moment lopen de onderzoeken en individuele afwikkeling van deze onderzoeken nog.

Aanpak
In de Marktmonitor van dit voorjaar staan vragen over de naleving van de Wwft BES, maar ook over  risico’s die u als dienstverleners loopt om onbedoeld mee te werken aan witwassen en terrorismefinanciering. In mei 2019 gaat de AFM op werkbezoek bij een aantal dienstverleners om onderzoek te doen naar de naleving van de Wwft BES. Aspecten waar het onderzoek betrekking op heeft zijn onder meer: het uitvoeren van cliëntenonderzoek, de meldplicht en de opleidingsverplichting.

In 2019 publiceert de AFM ook een apart guidance document over de Wwft BES, speciaal ontwikkeld voor instellingen op de BES-eilanden.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel