Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

portret rob-langezaal
Nieuws 27/08/19

Rob Langezaal benoemd tot lid raad van toezicht AFM

Rob Langezaal is door de minister van Financiën benoemd tot lid van de raad van toezicht (rvt) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De benoeming gaat in per 1 september 2019 en is voor een periode van vier jaar. Met deze benoeming zijn alle vacatures binnen de rvt weer vervuld.

Rob Langezaal was van 2007 tot 2015 directielid van de SNS Retail Bank en van 2015 tot 2018 lid van de Raad van Bestuur van de Volksbank als Chief Customer Officer (CCO). Als CCO was hij verantwoordelijk voor de retailactiviteiten. Daarvoor werkte hij bijna 25 jaar bij KPN. Daar was hij onder meer algemeen directeur KPN Retail.

Brede ervaring in bankensector

De rvt en het bestuur van de AFM kijken uit naar de samenwerking met het nieuwe rvt-lid: 'Rob Langezaal is bedrijfseconoom met een groot hart voor het klantbelang. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en grote kennis van de bankensector. Vanuit zijn achtergrond kan hij ook een uitstekende bijdrage leveren op het gebied van datagedreven toezicht; één van de speerpunten van de AFM', aldus Martin van Rijn, voorzitter van de rvt.

Werkzaamheden en samenstelling rvt

De rvt houdt toezicht op het beleid van het bestuur van de AFM en de algemene gang van zaken. Ook houdt ze toezicht op bedrijfs- en beheersmatige aspecten van de AFM, zoals de begroting. Behalve Rob Langezaal bestaat de rvt uit: Martin van Rijn, Willemijn van Dolen, Wendy de Jong en David Voetelink.

Journalisten kunnen contact opnemen met Daniëlle de Jong, woordvoerder AFM, via 020 797 2129 of via danielle.de.jong@afm.nl.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.