Terug

Voldoet u aan de Wwft-verplichtingen? Lees de brochure

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

nieuwsbericht-rapport-goud-outline

Twee derde van de financiële dienstverleners die onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) vallen heeft zich voorbereid op de herziening van deze wet. Dat blijkt uit een uitvraag door de AFM onder adviseurs en bemiddelaars eerder dit jaar. Bemiddelaars in levensverzekeringen moeten voldoen aan de regels van de Wwft. In een nieuwe brochure geeft de AFM handvatten om invulling te geven aan deze verantwoordelijkheid.

Bemiddelaars in levensverzekeringen hebben een belangrijke rol in de bescherming het financiële systeem tegen witwassen en financieren van terrorisme te beschermen en in de borging van de integriteit van het financiële stelsel.

Als bemiddelaar staat u rechtstreeks in contact met uw cliënten en bent u de ogen en oren van de verzekeraar. U fungeert als een poortwachter die de integriteit, stabiliteit en reputatie van de financiële sector beschermt. Oók als u vertrouwt op het cliëntenonderzoek door een Wwft-instelling, zoals een levensverzekeraar of bank, heeft u een eigen verantwoordelijkheid.

In de brochure staan onder meer voorbeelden van ongebruikelijke transacties en praktische good and bad practices op het gebied van beleid, procedures en opleiding.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel