Terug

IDD ook van toepassing op gevolmachtigd agenten

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon

Marktpartijen moeten per 1 oktober 2018 voldoen aan de IDD, de Europese richtlijn voor verzekeringsdistributie. Deze richtlijn is ook van toepassing op gevolmachtigd agenten: zij kunnen enerzijds verzekeringsproducten ontwikkelen en anderzijds producten distribueren. In beide gevallen is de IDD op hen van toepassing.

Uit een steekproef en signalen blijkt echter dat nog niet alle gevolmachtigd agenten voldoende voorbereidingen hebben getroffen om op tijd te voldoen aan de IDD. Gevolmachtigd agenten moeten onder meer rekening houden met de volgende wijzigingen uit de IDD: het verplichte informatiedocument bij schadeverzekeringen IPID (Insurance Product Information Document), de nieuwe normen rond het productontwikkelings- en reviewproces, de gewijzigde Vrijstellingsregeling en het verbod op koppelverkoop.

Vanaf 1 oktober 2018 controleert de AFM of marktpartijen, waaronder gevolmachtigd agenten, voldoen aan de normen vanuit de IDD. Meer informatie over IDD en veelgestelde vragen vindt u op de website.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel