Terug

Speech Gerben Everts bij Dufas-conferentie

Lezing Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

gerben everts

Gerben Everts, bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), heeft dinsdag 16 oktober gesproken op het DUFAS Investment Management Conferentie in Zeist. Hij sprak over de verschillende ontwikkelingen in de Asset Management-sector, zoals brexit, digitalisering in de sector en transitie naar een duurzame economie.

Vanaf het eerste moment was Gerben Everts duidelijk over het belang van de Asset Management-sector. “Het is uw sector, die zo bepalend is voor de economische richting van Nederland. Nu en in de toekomst. Jullie hebben immers niet alleen een belangrijke rol bij de invulling van de financieringsbehoefte van bedrijven, maar ook bij de vermogensopbouw van particulieren.”

Brexit

Gerben Everts benadrukte in zijn speech het belang van een goede voorbereiding op brexit. “Vorig jaar sprak ik over ‘tijdig anticiperen’, maar de druk op de ketel is nu veel hoger. Wees op tijd klaar. En informeer ook uw klanten gedurende het brexit-traject.” 

Algoritmes

Ook stond hij uitgebreid stil bij het toenemend gebruik van algoritmes. “Het is niet zo dat de AFM het gebruik van algoritmes afkeurt. Maar ik wil u op het hart drukken niet klakkeloos allerlei algoritmes te implementeren in uw bedrijfsvoering en niet iedere beslissing for granted aan te nemen.”

Duurzame economie

Tenslotte ging Gerben Everts in op de transitie naar de duurzame economie. “U bevindt zich in het hart van deze transitie. Internationaal gezien behoort de Nederlandse AM-sector momenteel tot de voorhoede. Blijf die actieve rol innemen. Laat via Efama of via standing committtees uw stem horen.”

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel