Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

onderzoek
Nieuws 29/11/18

Kleinschalige kwalitatieve vervolgstudie Monitor 2018

De AFM voert bij niet-OOB-vergunninghouders een kleinschalige kwalitatieve vervolgstudie uit op de cijfers uit de Monitor 2018. De AFM wil zo meer inzicht krijgen in hoe de opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordelingen (OKB), interne kwaliteitsonderzoeken (IKO) en oorzaakanalyses in de praktijk worden ingezet bij niet-OOB-vergunninghouders. 

De Monitor is één van de toezichtinstrumenten die de AFM gebruikt voor doorlopend toezicht op accountantsorganisaties. In de Monitor verstrekken accountantsorganisaties jaarlijks informatie aan de AFM. Deze wordt gebruikt om kennis te verkrijgen over individuele accountantsorganisaties, maar ook over alle vergunninghoudende accountantsorganisaties gezamenlijk.

Op basis van de gegeven antwoorden uit de AFM Monitor 2018 worden niet-OOB-vergunninghouders steekproefsgewijs geselecteerd voor een telefonisch interview. Dit interview vindt plaats in de eerste helft van december 2018. 

Als u als vergunninghouder vragen heeft over het onderzoek, dan kunt u contact opnemen met de AFM via het e-mailadres wta@afm.nl.  

 

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.