Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

esma-logo
Nieuws 27/03/18

Europees verbod op binaire opties en restricties voor CFD’s

De Europese Autoriteit voor Effecten en Markten (ESMA) heeft maatregelen vastgesteld die retailbeleggers beschermen tegen risicovolle beleggingsproducten. De overeengekomen maatregelen betreffen een verbod op binaire opties en een verkoopbeperking voor contracts for difference (CFD’s).

Het besluit is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen de nationale toezichthouders van alle EU-lidstaten. Het is voor het eerst dat op Europees niveau het vermarkten, verspreiden en verkopen van een financieel product wordt verboden.

Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, heeft als voorzitter van het Investor Protection and Intermediaries Standing Committee (IPISC) leiding gegeven aan de voorbereiding van deze beschermende maatregelen. “De AFM maakt zich al enkele jaren sterk om retailbeleggers te beschermen tegen deze riskante beleggingsproducten. Een groot deel van de aanbieders van deze producten is niet transparant en speelt met geraffineerde marketingtechnieken onverantwoord in op sentimenten van retailbeleggers. Dit kan alleen op Europees niveau effectief worden bestreden en ik ben dan ook erg trots op dit resultaat.” 

Lees meer hierover in het blog van Merel van Vroonhoven.

Journalisten kunnen contact opnemen met Nicole Reijnen, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2815 of nicole.reijnen@afm.nl.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.