Terug

Speech Merel van Vroonhoven: ‘How to ensure that technology serves customers’ interests’

Lezing Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

merel-van-vroonhoven

Bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven van de AFM sprak dinsdag 27 februari 2018 op de ‘Second Annual conference on FinTech and Digital Innovation: Regulation and Disruption’ in Brussel. Zo’n 400 mensen vanuit regelgeving, toezicht, wetenschap, start ups/fintechs uit de EU-lidstaten en Hong Kong, Singapore en de Verenigde Staten namen hier aan deel.

In haar speech ging van Vroonhoven in op de uitdagingen en risico’s voor toezicht- en regelgeving die zijn ontstaan door de digitalisering van de financiële industrie en de opkomst van vele nieuwe bedrijven/fintechs. 

De drijvende kracht achter deze veranderingen is de combinatie van lage rentetarieven en technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken om digitale diensten te ontwerpen die inspelen op onze individuele situaties en onze menselijke emoties. Deze combinatie leidt tot nieuwe, soms misleidende verdienmodellen. Kern van haar verhaal was hoe we er voor kunnen zorgen dat toenemende technologische ontwikkelingen in het belang van de klant blijven.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel