Go to content
esma-logo
03/04/18

ESMA verduidelijkt het tick-size regime voor beleggingsondernemingen met systematische internalisatie

De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft voorstellen gepubliceerd om de Gedelegeerde Verordening (EU) 2017/587 (RTS 1) te wijzigen en ter goedkeuring voorgelegd aan de Europese Commissie. Met dit voorstel streeft ESMA naar het gelijk trekken van het speelveld tussen handelsplatformen en Systematic Internalisers (SI's), en bij te dragen aan eerlijke en efficiënte prijsvorming.

RTS 1 geeft nadere details over de transparantievereisten voor eigenvermogensinstrumenten, inclusief de noteringsverplichtingen voor SI's onder de Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR). In de afgelopen maanden heeft ESMA vastgesteld dat verdere verduidelijking vereist is van het begrip ‘prijzen die de huidige marktomstandigheden weerspiegelen’ om te voorkomen dat SI's profiteren van een concurrentievoordeel ten opzichte van handelsplatformen.

Daarom heeft ESMA besloten te verduidelijken de prijzen op het SI-platform een weerspiegeling moeten zijn van de prijzen op de handelsplatformen in de EU. Dit betekent dat de prijzen van SI's voor instrumenten die onder het tick-size-regime vallen alleen de huidige marktomstandigheden zouden weerspiegelen wanneer deze bewegen conform de voorgeschreven minimale prijsmutaties die van toepassing zijn op de handelsplatformen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.