Terug

Diana van Everdingen stopt als lid van de raad van toezicht van de AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

handje

Na afloop van haar tweede termijn stopt Diana van Everdingen per 1 november als lid van de raad van toezicht. Diana van Everdingen heeft in de afgelopen acht jaar verschillende rollen vervuld binnen de raad van toezicht, waaronder die van waarnemend voorzitter en vice-voorzitter. Haar bevlogenheid, juridische expertise, kennis van corporate governance en kapitaalmarkten zijn van grote waarde geweest voor de AFM.

“Onder andere door haar scherpe en kritische analyse heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de adviserende en controlerende functie van de raad van toezicht. Diana was in de afgelopen acht jaar binnen de raad van toezicht een constante factor en daarmee een dragende kracht. Zij heeft haar toezichtrol met grote gedrevenheid ingevuld”, aldus Paul Rosenmöller, voorzitter raad van toezicht.

De raad van toezicht en het bestuur bedanken Diana voor haar grote inzet, actieve rol en haar betekenisvolle bijdrage aan de missie van de AFM. 

Op dit moment wordt gewerkt aan de opvolging van Diana van Everdingen.

Journalisten kunnen contact opnemen met Ward Snijders, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2152 of via ward.snijders@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel