Terug

Rechtbank vernietigt boete voor niet tijdig openbaar maken koersgevoelige informatie aan de heer Gerner; AFM stelt hoger beroep in

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Hoger beroep wordt ingesteld bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb)

Uit dit persbericht blijkt niet of er bezwaar of beroep tegen de maatregel is ingesteld. Bekijk hier de actuele stand van zaken

De rechtbank Rotterdam heeft op 24 april 2017 in beroep de boete vernietigd die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in 2015 heeft opgelegd aan de heer Gerner. Het boetebedrag was €600.000.

De AFM heeft aan de heer Gerner op 2 december 2015 een bestuurlijke boete opgelegd van €600.000 omdat hij volgens de AFM als feitelijk leidinggevende verantwoordelijk was voor het niet tijdig publiceren van koersgevoelige informatie door Royal Imtech N.V. (Imtech).

Volgens de rechtbank heeft de AFM niet aangetoond dat Imtech had moeten veronderstellen dat de financiering van het project in gevaar zou komen en dat Imtech dit risico openbaar had moeten maken. De rechtbank is van oordeel dat geen sprake was van koersgevoelige informatie die Imtech openbaar had moeten maken.

De AFM heeft het eerdere persbericht, het boetebesluit en de beslissing op bezwaar van haar website verwijderd.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Michiel Gosens, woordvoerder AFM, via 020 - 797 2771 of michiel.gosens@afm.nl.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel