Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

dossier
Nieuws 26/07/17

Vanaf 1 augustus nieuw formulier aanvraag beleggingsonderneming

Partijen die een vergunning aanvragen om een beleggingsonderneming te kunnen zijn, moeten vanaf 1 augustus 2017 het vergunningaanvraagformulier beleggingsonderneming MiFID II gebruiken. Het oude formulier vergunningaanvraag beleggingsonderneming kan vanaf die datum niet meer worden gebruikt.

Veel aanvragen zijn onvolledig op het moment dat ze worden ingediend. Daardoor neemt de afwikkeling langer in beslag dan de 13 weken behandeltijd. Om deze reden houdt de AFM 1 augustus 2017 aan als aanvangsdatum om vergunningaanvragen op basis van MiFID II te behandelen. Op die manier zijn de AFM en aanvragers van een vergunninger zeker van dat aanvragen die worden verleend op of na 3 januari 2018 in elk geval voldoen aan de vereisten van MiFID II.

Vanaf 3 januari 2018 kan de AFM namelijk alleen vergunningaanvragen voor het zijn van beleggingsonderneming verlenen als deze voldoen aan de vereisten van MiFID II. Het is dus belangrijk dat alle aanvragen die op of na 3 januari 2018 worden verleend aan die vereisten voldoen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.