Terug

IOSCO consulteert transparantie corporate bond markten

Internationaal Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

vragen

IOSCO consulteert de markt over de transparantie van de corporate bond markten. Het onlangs gepubliceerde consultatierapport bevat een aantal aanbevelingen om de transparantie van deze markten te vergroten en om meer informatie beschikbaar te maken voor toezichthouders en het publiek. Marktpartijen kunnen tot 16 oktober 2017 reageren op de consultatie.

IOSCO heeft in maart 2017 een rapport gepubliceerd over de liquiditeit van de secundaire corporate bond markten. Het consultatierapport is een vervolg hierop.

De aanbevelingen in het consultatierapport ‘Regulatory Reporting and Public Transparency in the Secondary Corporate Bond Markets’ gaan onder meer over informatie die beschikbaar moet zijn voor toezichthouders om hun functie te kunnen uitoefenen en over de vergroting van pre- en post-trade transparantie. Ook zijn er aanbevelingen over de betekenis van informatie over de handel in corporate bonds voor het prijsvormingsmechanisme, voor de mogelijkheid voor beleggers om keuzes op basis van meer informatie te kunnen maken, en voor de beoordeling van de kwaliteit van de orderuitvoering.

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel