Terug

MiFID II: vraag uw vergunning aan vóór 1 juni 2017

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

rapport

Met ingang van 3 januari 2018 is MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive) van toepassing. Op die datum moeten nieuwe vergunningplichtige partijen over een vergunning beschikken of anders hun activiteiten staken. Dien uw vergunningaanvraag vóór 1 juni 2017 in bij de AFM.

MiFID II is een herziening van de in 2007 ingevoerde Europese richtlijn MiFID. Gelijktijdig treedt de verordening MiFIR in werking. Het doel van MiFID II en MiFIR is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers.

MiFID II wijzigt de regelgeving voor beleggingsondernemingen en handelsplatformen. De uitbreiding van de vergunningplicht onder MiFID II is een belangrijk onderdeel van de herziening van MiFID I. Nieuwe vergunningplichtige partijen mogen vanaf inwerkingtreding MiFID II niet meer zonder vergunning handelen.

De AFM heeft op dit moment nog geen inzicht in het aantal nieuwe vergunningplichtige partijen, maar verwacht een groot aantal aanvragen. De behandeltijd van een aanvraag kan dus aanzienlijk oplopen. Daarom kunt u vanaf 1 april 2017 al een vergunningaanvraag indienen bij de AFM. De AFM verwacht dat ze aanvragen die later dan 1 juni 2017 en/of incompleet worden ingediend niet tijdig kan afhandelen. 

In de aankomende maanden publiceren wij meer informatie over de procedure en de vereisten van de vergunningaanvraag. Wij verzoeken u de website van de AFM in de gaten te houden.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel