Terug

ESMA publiceert statement over verantwoordelijkheden en vereisten bij de verkoop van financiële instrumenten die vallen onder de BRRD

Internationaal Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

esma-logo

Via een statement (ESMA/2016/902) heeft de European Securities and Market Authority (ESMA) beleggingsondernemingen en kredietinstellingen gewezen op de verantwoordelijkheden en vereisten bij de verkoop aan cliënten van financiële instrumenten die vallen onder de werking van de Bank Recovery and Resolution Directive (BRRD).

Het statement benadrukt de verantwoordelijkheden van beleggingsondernemingen en kredietinstellingen (als zij beleggingsdiensten verlenen) om zowel bestaande als nieuwe cliënten in te lichten over de risico’s van financiële instrumenten in relatie tot de toepassing van het bail-in-instrument en andere bevoegdheden die volgen uit het resolutie-regime onder de BRRD.

Bovendien moeten deze ondernemingen aandacht besteden aan de geschiktheid en de passendheid. Ook moeten zij eventuele belangentegenstellingen kritisch onder de loep nemen, zeker als zij financiële instrumenten die onder de BRRD vallen zelf bij hun cliënten plaatsen (self-placement).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel