Terug

Merel van Vroonhoven nieuwe voorzitter ESMA comité voor beleggersbescherming

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

merel-van-vroonhoven-400x200

Bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven is door de Board of Supervisors van ESMA benoemd tot voorzitter van het Investor Protection and Intermediaries Standing Committee (IPISC). De benoeming is voor twee jaar en gaat per direct in.

ESMA is de Europese toezichtautoriteit voor de financiële markten. De permanente comités ondersteunen de Board of Supervisors van ESMA die bestaat uit de bestuursvoorzitters van de nationale toezichthouders. IPISC geeft technisch advies ten aanzien van de kwaliteit van beleggingsdienstverlening.

Van Vroonhoven:“Beleggersbescherming is een prioriteit voor ESMA en de AFM. Er komt veel Europese regelgeving aan op dit gebied, waaronder MIFID II. Ook gaan technologische ontwikkelingen zoals robo-advies snel. Dit raakt aan zowel beleggingsdienstverlening als -producten. Samen met mijn internationale collega’s zal ik mij de komende 2 jaar inzetten voor het versterken en stroomlijnen van ons toezicht in het licht van deze veranderingen gericht op het verder vergroten van de bescherming van beleggers in Nederland en Europa".

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel