Terug

Merel van Vroonhoven voor de klas tijdens de Week van het geld

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Merel van Vroonhoven voor de klas tijdens Week van het geld

Maandagochtend 14 maart 2016 gaf Merel van Vroonhoven, voorzitter van de AFM, een gastles aan groep 4 van basisschool De Twaalfruiter in Vleuten. Zij deed dat in het kader van de Week van het geld. Naast Merel Van Vroonhoven staan deze week ook veel andere AFM’ers door het hele land voor de klas.

De Week van het geld wordt dit jaar alweer voor de 6e keer georganiseerd door de organisatie 'Wijzer in Geldzaken'. Van maandag 14 tot en met donderdag 18 maart worden verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen leren om te gaan met geld. Zo verzorgen medewerkers van ruim 120 organisaties, waaronder verzekeraars en andere organisaties in de financiële sector, het Nibud en DNB in totaal 5.500 gastlessen op scholen.

Hoe eerder kinderen zich bewust zijn van geld, en wat je met geld kunt doen, hoe beter ze ook voorbereid zijn voor later. Door de Week van het geld komen kinderen op een leuke manier in contact met alles rondom geld. Dat ondersteunt de AFM en daarom zijn wij partner van de Week van het geld.

Maandagochtend opende Koningin Máxima, erevoorzitter Wijzer in geldzaken, de Week van het geld 2016 officieel op het schoolplein van de school.

Meer informatie over de Week van het geld vindt u op de website van Wijzer in Geldzaken.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel