Terug

AFM legt Onno van Overbeeke Financieel Advies B.V. een last onder dwangsom op

Maatregel

Boete/lod wordt opgelegd De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 4 mei 2016 een last onder dwangsom opgelegd aan Onno van Overbeeke Financieel Advies B.V. (OOFA), gevestigd aan de Zuiderweg 14i te Schagen. OOFA heeft een vergunning van de AFM om actief te zijn als financiële dienstverlener. OOFA voldoet niet aan informatieverzoeken van de AFM, die deze informatie nodig heeft om vast te kunnen stellen of de wet wordt overtreden.

De AFM vermoedt dat OOFA onder meer geen beheerste en integere bedrijfsvoering heeft. Om dat vast te kunnen stellen, heeft de AFM informatie opgevraagd bij OOFA. OOFA heeft nog niet gereageerd en moet daarom vanaf 24 mei 2016 een dwangsom betalen aan de AFM. Iedere dag dat OOFA niet aan de opgelegde last voldoet, loopt de dwangsom op met €5.000 tot een maximum van €50.000.

Wat is een last onder dwangsom?

Een last onder dwangsom is een instrument waarmee een onderneming of een persoon wordt opgedragen (gelast) een gedraging te doen of te laten. Als binnen de gestelde termijn niet aan de opdracht is voldaan, dan moet de onderneming/persoon een geldsom betalen. In dit geval probeert de AFM informatie te verkrijgen die nodig is om onderzoek naar een mogelijke overtreding uit te voeren.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis). 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel