Go to content
wettelijke-uitspraak
Maatregel 31/08/16

Tuchtklacht AFM tegen SRLEV N.V. (Reaal) gegrond verklaard

De tuchtklacht die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tegen SRLEV N.V. (Reaal) heeft ingediend bij de Tuchtraad Financiële Dienstverlening (Assurantiën) is gegrond verklaard. Het bestuur van het Verbond van Verzekeraars heeft SRLEV N.V. als maatregel een waarschuwing gegeven, zoals de Tuchtraad heeft geadviseerd.

In mei 2015 heeft de AFM deze klacht bij de Tuchtraad tegen SRLEV N.V. ingediend. AFM had geconstateerd dat SRLEV N.V. bij het vinden van een oplossing voor klanten met een niet opbouwende beleggingsverzekering, per 31 december 2014 significant achterbleef bij de door haar zelf gestelde ambitie. Inmiddels heeft SRLEV N.V. (Reaal) alle klanten met een niet opbouwende beleggingsverzekering, een oplossing geboden voor de niet opbouwende polis.

Sinds eind juni 2015 zijn verzekeraars verplicht klanten met een beleggingsverzekering te activeren. De AFM ziet daarop toe en heeft ondertussen bevoegdheden gekregen om deadlines op te stellen waarvoor verzekeraars hun klanten moeten hebben geactiveerd. De AFM kan vervolgens ook zelf maatregelen nemen tegen verzekeraars die deze deadlines niet halen.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.