Terug

AFM voorzitter Merel van Vroonhoven voor de klas in de Week van het geld

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

week-van-het-geld

Maandagochtend 9 maart gaf Merel van Vroonhoven, voorzitter van de AFM, een gastles aan groep 5 van basisschool OBS West in Capelle aan den IJssel. Zij deed dat in het kader van de Week van het geld. Naast Merel Van Vroonhoven staan deze week ook 25 andere AFM’ers door het hele land voor de klas.

In de Week van het geld, van maandag 9 maart tot en met donderdag 13 maart, worden vanuit de organisatie ‘Wijzer in Geldzaken’ verschillende activiteiten georganiseerd om kinderen leren om te gaan met geld. Zo verzorgen ook medewerkers van onder andere verzekeraars en andere organisaties in de financiële sector, het Nibud en DNB gastlessen op basisscholen. De AFM is ook partner van de Week van het geld.

Hoe eerder kinderen zich bewust zijn van geld, en wat je met geld kunt doen, hoe beter ze ook voorbereid zijn voor later. Door de Week van het Geld komen kinderen op een leuke manier in contact met alles rondom geld.

Na afloop van de gastles van Merel van Vroonhoven openden Koningin Máxima, erevoorzitter Wijzer in geldzaken, en Sander Dekker staatssecretaris OCW, de Week van het geld 2015 officieel op het schoolplein van de school.

Meer informatie over de Week van het geld vindt u op de website van Wijzer in Geldzaken.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel