Terug

Minister Dijsselbloem stuurt wetgevingsbrief van AFM en DNB naar Tweede Kamer

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballonnen

Minister Dijsselbloem heeft op donderdag 2 juli de wetgevingsbrieven van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Nederlandsche Bank (DNB) met zijn reactie daarop naar de Tweede Kamer verstuurd. De minister van Financiën informeert elk jaar de Tweede Kamer over actuele initiatieven voor wet- en regelgeving aan de hand van de wetgevingswensen van de AFM en DNB.

Daarnaast informeert de minister de Tweede Kamer over reeds aanhangige wetsvoorstellen en het Europese programma omtrent wet- en regelgeving betreffende financiële markten. Ook geeft hij een reactie op de wetgevingswensen van de AFM en DNB.

Inhoud wetgevingsbrief AFM

In deze wetgevingsbrief schetst de AFM allereerst enkele Europese en nationale ontwikkelingen. Vervolgens  maakt de AFM gebruik van de gelegenheid om een aantal wetgevingswensen kenbaar te maken die nodig zijn om het toezicht van de AFM effectiever te maken. De volgende onderwerpen zijn opgenomen in de AFM- Wetgevingsbrief 2015:

  • De Wft van de toekomst
  • Mijn financiële overzicht
  • Ruimere waarschuwingsbevoegdheden in de Wft en Wta
  • Ruimere publicatiebevoegdheden in de Wft
  • Verhogen transparantie financiële verslaggeving
  • Vakbekwaamheid bemiddelaars BES

De minister geeft een reactie op de wetgevingswensen van de AFM en DNB. Daaruit blijkt dat hij de meeste wetgevingswensen onderschrijft en/of hier verder in overleg wil treden met de AFM.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel