Terug

Nieuwsbrief financiële dienstverleners: uitkomsten enquête en interview Michiel Denkers

Nieuwsbrief Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon

Michiel Denkers – hoofd toezicht– verruilt deze zomer de Autoriteit Financiële Markten (AFM)voor de Autoriteit Consument & Markt (ACM). In de afgelopen twaalf jaar heeft hij zich, samen met de markt en andere stakeholders, hard gemaakt voor kwalitatief goede financiële dienstverlening. In een interview in de nieuwsbrief voor financiële dienstverleners van juli blikt hij terug op de afgelopen periode: “Ik denk dat klanten er op dit moment meer op kunnen vertrouwen dat ze kwalitatief echt goede dienstverlening krijgen van hun adviseur of bemiddelaar”.

Daarnaast in deze nieuwsbrief aandacht voor ons onderzoek naar de naleving van het provisieverbod in het intermediaire kanaal. Hieruit komt naar voren dat banken en verzekeraars geen ‘klassieke’ provisie meer uitkeren aan zelfstandig adviseurs voor complexe en impactvolle producten. De AFM ziet bij de overgrote meerderheid van de geënquêteerde partijen ook geen afspraken en betaalstromen die een groot risico op sturing in zich hebben.

In de nieuwsbrief vindt u verder nog de uitkomsten van onze mini-enquête over het melden van misstanden. Meer dan 1000 lezers gaven ons hun feedback. Deze heeft de AFM nuttige informatie opgeleverd over hoe wij onze informatievoorziening rond meldingen kunnen verbeteren. 

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:          

  • Uitkomsten mini-enquête “Melden Misstanden”
  • Afscheidsinterview Michiel Denkers
  • Aanbieders en adviseurs leven provisieverbod goed na
  • Vraag van de maand
  • Korte nieuwsberichten

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel