Go to content
Attention:

Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

waarschuwing
Waarschuwing 01/12/15

AFM waarschuwt consumenten voor vermogensbeheerder Gino de Haan

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft informatie waaruit blijkt dat Gino Albert de Haan consumenten benadert met het aanbod het vermogen van hen te beheren, terwijl hij hier geen vergunning voor heeft van de AFM. Daarom waarschuwt de AFM consumenten en adviseert hun niet in te gaan op het aanbod van De Haan. Gino de Haan is (vermoedelijk) woonachtig in de omgeving van Zaandam en landelijk actief.

Geen vergunning

De Haan biedt consumenten aan hun vermogen via hem te beleggen in bijvoorbeeld aandelen, opties of valuta. Voor onder meer het beheren van vermogen en het geven van beleggingsadvies is een verplichte vergunning nodig van de AFM. Die ziet er op toe dat financiële dienstverleners zich aan de regels houden. Gino de Haan heeft geen vergunning van de AFM voor het beheren van individueel vermogen. De AFM vermoedt dat consumenten die in zee gaan met De Haan hun geld niet terugkrijgen.

Check je aanbieder

De AFM raadt consumenten aan zich vooraf goed te laten informeren. Via Check je aanbieder op de website van AFM kunnen consumenten controleren of de betreffende aanbieder is geregistreerd en in Nederland mag handelen en of de AFM of buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd tegen de onderneming.

Consumenten kunnen bij vragen of klachten contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM.

Contact bij dit artikel

AFM

Wilt u het laatste nieuws van de AFM ontvangen?

Schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief, dan houden wij u op de hoogte.