Terug

Speech Gerben Everts (AFM) over MiFID II

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Bestuurder Gerben Everts van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft donderdag een speech gehouden bij het MiFID II / MiFIR-seminar van advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

In zijn speech gaat hij onder meer in op de Europese regulering van de financiele markten, nu en in het recente verleden, en de huidige ontwerpen voor de aanpassingen van de Markets in Financial Instruments Directive, MiFID.

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Wij bevorderen eerlijke en zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten, particuliere beleggers en (semi-)professionele partijen. We zien toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en ondernemingen in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de stabiliteit van het financiële stelsel, het functioneren van de economie, de reputatie en de welvaart van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel