Terug

Lezing Theodor Kockelkoren: Naar het eerlijke verhaal over ons pensioenstelsel

Lezing Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiele Markten (AFM) staat voor een eerlijk en transparant financieel stelsel. Ons pensioenstelsel is daar een belangrijk onderdeel van. Dat zei Theodor Kockelkoren, bestuurder van de AFM, op donderdag 19 juni bij het ‘Houdbaarheid op de helling’ congres van IPNederland.

´Ook het nieuwe stelsel moet voldoende veilig zijn. Vanuit die optiek moet de ook lopende discussie over de keuzevrijheid van deelnemers goed gevoerd worden. Wellicht ligt het niet voor de hand om de grote verplichtstelling, namelijk dat mensen deelnemen aan een regeling, te verlaten.

Ervaring en wetenschappelijk onderzoek laat zien dat te veel mensen dan de neiging zullen hebben om pas laat in hun leven over hun pensioen te gaan nadenken. (…) Laten we ons realiseren dat dit debat niet in een paar maanden gevoerd zal kunnen worden, maar eerder een paar jaar zal duren. De kwaliteit van het debat is namelijk belangrijker dan de snelheid. We willen tenslotte niet iedere paar jaar een Nationaal Pensioen Debat moeten voeren’, aldus Kockelkoren.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel