Terug

Merel van Vroonhoven benoemd tot voorzitter AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Minister Dijsselbloem van Financiƫn heeft vrijdag 31 januari bekendgemaakt dat Merel van Vroonhoven per 1 april 2014 zal aantreden bij de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) als voorzitter. Zij wordt benoemd voor vier jaar. De benoeming van de nieuwe voorzitter is op voordracht van de raad van toezicht van de AFM. Het bestuur en de raad van toezicht van de AFM zijn verheugd over de benoeming.

Ir. Merel van Vroonhoven (1968) is sinds 2009 lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. Daaraan voorafgaand werkte zij bij ING. Van 2002 tot 2007 als lid hoofddirectie Nationale Nederlanden, verantwoordelijk voor het Collectief Pensioenbedrijf, en vanaf 2007 als lid van het management committee ING Investment Management Europe.

Voorzitter George Möller van de raad van toezicht van de AFM: “Wij zijn zeer verheugd dat Merel van Vroonhoven bereid is om de AFM te gaan leiden. Merel van Vroonhoven heeft een loopbaan gehad die haar zeer geschikt maakt om leiding te geven aan de AFM. Zij heeft aanzienlijke ervaring in de financiële sector en daarnaast heeft zij bij de Nederlandse Spoorwegen de publieke zaak gediend. Die veelzijdige ervaring houdt een mooie belofte in voor de toekomst van de AFM.”

“Merel van Vroonhoven is als geen ander ervaren in het leiden van een grote professionele organisatie, ook in roerige tijden. Als raad van toezicht vertrouwen wij erop dat Merel met verbindende kracht sturing zal geven aan de verdere ontwikkeling van de AFM. Met de komst van de nieuwe voorzitter geeft de minister ook gehoor aan een breed gevoelde wens om ook de ervaringen uit de sector bij de bestuurlijke invulling van de AFM tot zijn recht te laten komen. Wij wensen haar en alle medewerkers van de AFM veel geluk met deze benoeming."

Van Vroonhoven is de opvolger van Ronald Gerritse die op 26 september 2013 overleed. De raad is de huidige bestuursleden van de AFM bijzonder dankbaar voor de uitstekende wijze waarbij zij, onder leiding van Theodor Kockelkoren, de AFM hebben gediend in de moeilijke periode van de ziekte en het overlijden van Ronald Gerritse.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel