Terug

Ook AFM heeft aandacht voor arbeidsongeschiktheidverzekeringen

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

handje

Maandagavond besteedde Tros Radar aandacht aan premieverhogingen bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Ook de Autoriteit Financiele Markten (AFM) ziet dat de ontwikkelingen bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen niet positief zijn en dat verzekeraars hun premies verhogen.

Dit onderwerp heeft de voortdurende aandacht van de AFM. Als consumenten of ZZP-ers klachten over premieverhogingen hebben, horen wij dat als AFM graag.

De AFM houdt toezicht op de manier waarop verzekeraars communiceren over dergelijke verhogingen en hoe dat strookt met wat in hun polisvoorwaarden staat. Sinds de publicatie van het rapport waarnaar wordt verwezen in de uitzending van Radar op 27 januari zijn veel en bloc clausules begrijpelijker gemaakt. Dat neemt niet weg dat de redenen waarom er wijzigingen worden doorgevoerd in een aantal gevallen wel beter kunnen worden toegelicht en beter kunnen worden gespecificeerd.

Het is voor consumenten en zzp-ers door de verbeteringen nu vaak duidelijker dat de verzekeraar iets kan wijzigen en dat hij dan het recht heeft om de wijziging te weigeren, of de verzekering te beëindigen. Als consumenten of ZZP-ers klachten hierover hebben, horen wij dat als AFM graag. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel