Terug

AFM vraagt om inbreng voor agenda 2015

Consultatie Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) roept op om inbreng te leveren voor het toezicht in 2015. De toezichthouder wil belangstellenden in staat stellen om in een vroeg stadium mee te denken.

Het toezicht moet zich steeds opnieuw aanpassen aan de veranderende omgeving. Bij de discussie over de financiële sector hoort ook de vraag welk toezicht daar het beste bij past.

Op welke ontwikkelingen moet de AFM vooral letten? Wat zijn de uitdagingen de komende jaren? Waarop is extra of juist minder toezicht nodig? Hoe kan het toezicht slimmer worden georganiseerd? Welke risico’s ziet u? Wat kan de AFM verbeteren aan haar manier van werken? De AFM verwelkomt reacties van marktpartijen, beleggers, consumenten en overkoepelende (belangen)organisaties.

In de komende maanden zal de AFM ook actief de dialoog opzoeken met 'stakeholders', waaronder marktpartijen en overheden, om te praten over relevante ontwikkelingen en risico’s in de financiële sector.

Reacties kunnen tot 2 juni worden gemaild naar focus@afm.nl. De AFM zal deze publiceren, tenzij de inzender heeft aangegeven hierop geen prijs te stellen.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel