Terug

Beleg je voor de lol of voor de lange termijn?

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Beleggen is risicovoller dan sparen. Geld verliezen kan extra vervelend zijn als je belegt met een bepaald doel, zoals de studie van de kinderen. Overweeg je zelf te gaan beleggen, vraag je dan af of je dit doet omdat je het leuk vindt om risico's te lopen en daarvan te kunnen profiteren of dat je dat doet met een bepaald doel.

Beleg je met een bepaald doel, dan raden wij je aan een professionele adviseur in de arm te nemen. Op de lange termijn heb je dan vaak het meeste plezier van je geld. Je kunt rechtstreeks beleggen bij een aanbieder van beleggingsproducten (broker). Je kunt ook beleggen via een financiële onderneming zoals een bank.

In een column in het Financieele Dagblad omschreef hoogleraar Jaap Koelewijn van Nyenrode Business Universiteit de resultaten van een onderzoek naar consumenten die actief beleggen. Ook uit recent onderzoek van de AFM bleek dat tweederde van beleggers in turbo's tweederde van hun inleg kwijtraakt. Des te meer reden dus om voor jezelf te bepalen wat je wilt bereiken met beleggen.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel