Terug

Inschrijven voor workshop vakbekwaamheid

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De vakbekwaamheidseisen voor financiële dienstverleners veranderen in 2014. Eind november zal de minister van Financiën duidelijkheid geven over de invulling van de nieuwe regels. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil u daar zo goed mogelijk over informeren. Daarom organiseert de AFM workshops waar u terecht kunt met uw vragen over vakbekwaamheid. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Dan kunt u zich hieronder inschrijven.

Korte voorbereidingstijd

Op dit moment zijn enkele onderdelen van de nieuwe vakbekwaamheidseisen nog onduidelijk. Op verzoek van de Tweede Kamer komt de minister van Financiën met voorstellen om tegemoet te komen aan praktische bezwaren. Daarbij geldt als uitgangspunt dat de kwaliteit overeind blijft. Eventuele versoepelingen worden naar verwachting eind november bekend gemaakt door de minister. De AFM realiseert zich dat hierdoor de tijd om u voor te bereiden op de nieuwe normen kort is. Om u daarbij te helpen organiseert de AFM in december en januari workshops over vakbekwaamheid.

Inschrijven

Na een korte introductie over het nieuwe vakbekwaamheidbouwwerk staan AFM medewerkers en medewerkers van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. De workshops vinden plaats op drie locaties in het land. De eerste workshop is gepland op 19 december in Breukelen. Afhankelijk van de belangstelling zullen in januari twee workshops in Zwolle en Eindhoven volgen. U kon hieronder aangeven of u aanwezig wilt zijn en op welke locatie. Inschrijving staat open voor onafhankelijke adviseurs en bemiddelaars met een AFM vergunning.

Na inschrijving ontvangt u van ons een uitnodiging en praktische informatie.

Meer informatie over vakbekwaamheid?

Op de website van de AFM kunt u informatie vinden over de eisen, voor welke personen binnen uw onderneming deze eisen gelden en over het overgangsregime. 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel