Terug

Speech Harman Korte bij ICMA over financiële crisis en impact hervormingen kapitaalmarkten

Lezing Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Harman Korte, bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), heeft 21 november een speech gehouden bij de International Capital Market Association (ICMA). Hij gaat tijdens zijn speech over de impact van hervormingen op de kapitaalmarkten in op de lessen die zijn geleerd naar aanleiding van de financiële crisis en de uitdagingen, die daaruit volgen.

De financiële crisis toonde aan dat er grote tekortkomingen waren in de manier waarop de financiële markten opereerden. Europees toezicht is bijvoorbeeld nog sectoraal ingericht, terwijl het financiële toezicht in Nederland cross sectoraal is ingericht.

Verdere Europese integratie ziet de AFM als een positieve ontwikkeling die voor meer consistente regulering en effectief toezicht zal zorgen. Er bestaan wel risico’s dat sommige Europese regels ineffectief zijn en zullen leiden tot onbedoelde consequenties.

De hervormingen van de kapitaalmarkten dragen enerzijds bij aan marktintegriteit en beleggersbescherming. Anderzijds moet het een gelijk speelveld bevorderen.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel