Terug

AFM tevreden met werkzaamheden ter verbetering van pensioencommunicatie

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon

Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft de Tweede Kamer op 29 mei geïnformeerd over de werkzaamheden ter verbetering van de pensioencommunicatie. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt verdere optimalisatie van pensioencommunicatie een goede zaak.

In de kamerbrief werkt SZW haar aanbevelingen over pensioencommunicatie van 26 juni 2012 verder uit. In de aanbevelingen staan het belang en de behoeften van de pensioendeelnemer centraal.
 
De AFM is het volledig met deze uitspraak van de Staatssecretaris eens: “Het is belangrijk dat pensioendeelnemers inzicht krijgen in de hoogte en toereikendheid van het eigen pensioen, zodat zij weten of het nodig is om eventueel aanvullende maatregelen te nemen.” De AFM is de toezichthouder op pensioentransparantie en hecht grote waarde aan effectieve en efficiënte communicatie van pensioenuitvoerders aan (ex-)deelnemers en gepensioneerden. Ook omdat dit mensen beter in staat stelt een financiële planning voor de oude dag te maken.
 
SZW gaat de aanbevelingen uitwerken langs de lijnen van onderzoek, advies en, indien noodzakelijk, wetgeving. De AFM neemt hierbij graag haar verantwoordelijkheid als een van de relevante stakeholders om als klankbord te fungeren voor het ministerie van SZW. Dat doen we bijvoorbeeld door een actieve bijdrage in verschillende werkgroepen, waaronder de werkgroep pensioencommunicatie.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel