Terug

AFM organiseert tweede seminar voor adviseurs en bemiddelaars

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

praatballon

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) organiseert op donderdag 20 juni een tweede seminar ‘In gesprek met de markt’ voor financiële dienstverleners (adviseurs en bemiddelaars).

Het seminar vindt plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur in Hotel Van der Valk in Breukelen.

Waarom dit seminar?

In december 2012 heeft de AFM het eerste seminar ‘In gesprek met de markt’ georganiseerd om de mogelijkheden te onderzoeken voor een verdere verbetering van de samenwerking. De animo was destijds erg groot, waardoor er onvoldoende plaatsen waren voor alle geïnteresseerden. Daarom is besloten met een nieuwe groep adviseurs en bemiddelaars het gesprek aan te gaan.

Aanleiding voor deze seminars is de sterk veranderende markt van adviseurs en bemiddelaars door onder meer het provisieverbod voor complexe financiële producten en de nieuwe vakbekwaamheidseisen. Deze veranderingen betekenen veel voor adviseurs en bemiddelaars en voor ons als toezichthouder. Samen staan we voor de uitdaging om deze beweging succesvol door te maken.

Onder leiding van een dagvoorzitter wordt onder meer een groepsdiscussie gevoerd over de veranderende financiële wereld, wat die transitie vraagt van adviseurs en bemiddelaars en hoe de AFM daarbij ondersteuning kan bieden.

Concrete plannen

Wij hopen de dag af te sluiten met een aantal concrete plannen voor vervolgacties. Tijdens het eerste seminar zijn al nuttige suggesties en aanbevelingen naar voren gekomen. Daarmee is de AFM aan de slag gegaan.

Aanmelden?

Er zijn nog vijftien plaatsen beschikbaar voor het seminar. Wij bieden adviseurs en bemiddelaars die het eerste seminar niet hebben bijgewoond, graag de mogelijkheid om zich aan te melden. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar tgfo_secretariaat@afm.nl. U ontvangt dan een definitieve bevestiging met een volledige beschrijving van het programma.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel