Terug

Nieuwe leden Commissie Kapitaalmarkt en Commissie Financiële Verslaggeving & Accountancy AFM

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Commissie Financiële Verslaggeving & Accountancy heeft twee nieuwe leden. Mevrouw Nelleke Krol en de heer Robert Jan van de Kraats zijn begin juni toegetreden tot deze commissie. Mevrouw Krol is partner Ondernemingsrecht/ECM bij advocatenkantoor Loyens & Loeff N.V. De heer Van de Kraats is CFO & vice-chairman executive board Randstad Holding N.V.

De Commissie Financiële Verslaggeving & Accountancy levert een bijdrage aan de bredere oordeelsvorming van de AFM over het toezicht op financiële verslaggeving en accountantsorganisaties, waarbij het veelal beleidsmatige aspecten betreft.

Kapitaalmarkt

De Commissie Kapitaalmarkt heeft eveneens een nieuw lid. Kees van Dijkhuizen is donderdag 6 juni toegetreden tot deze commissie. Van Dijkhuizen was tot 1 mei CFO van de bank NIBC en daarvoor onder meer Thesaurier-Generaal op het ministerie van Financiën. Van Dijkhuizen is CFO van ABN Amro.

De Commissie Kapitaalmarkt levert een bijdrage aan de bredere kennis van de AFM op het gebied van effecteninfrastructuur, openbare biedingen, marktmisbruik en prospectusvraagstukken. De leden van de Commissie zijn vanuit hun verschillende rollen en functies gevraagd als experts op het gebied van de financiële markten en helpen de AFM bij het goed kunnen volgen van ontwikkelingen in deze markten.

Voorzitter van beide commissies is Gerben Everts, bestuurder van de AFM. Everts is zelf geen lid.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel