Terug

Hoe om te gaan met koersgevoelige informatie rond een overname?

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Voorkomen is beter dan genezen. Houd informatie rond overnames daarom vertrouwelijk. Want lekken kan niet alleen het biedingproces verstoren, maar ook de mogelijkheid creëren om met voorwetenschap te handelen. Zo valt te lezen in het Financieele Dagblad van woensdag 5 juni. Het lekken van informatie over in onderhanden zijnde overnames krijgt de nodig aandacht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In het kader van de herinrichting van het toezicht op marktmisbruik heeft de AFM gesproken met een selectie van uitgevende ondernemingen en juridische en financiële adviseurs over het omgaan met koersgevoelige informatie en het voorkomen van geruchten/lekken.

Het hoofdartikel sluit af met ‘Het [lekken] gebeurt natuurlijk ook per ongeluk’, aldus een bankier. ‘We leven niet in een wereld waar geheimhouding kan worden gegarandeerd.’

Bij de AFM realiseren we ons dat het een hele opgaaf is om bij dergelijke koersgevoelige trajecten vertrouwelijkheid te garanderen. Door alle betrokken partijen nog eens extra te wijzen op hun verantwoordelijkheden, ondernemen we daar toch een poging toe.

In de komende nieuwsbrief Kapitaalmarkten verschijnt een aantal handvatten voor het omgaan met koersgevoelige informatie rond overnames. 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel