Terug

Bijna 3500 dienstverleningsdocumenten aangemaakt

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Financiële dienstverleners hebben tot nu toe bijna 3500 dienstverleningsdocumenten (DVD) aangemaakt met de speciale software applicatie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Zij kunnen nu ruim een week gebruikmaken van deze DVD-generator om een document te produceren dat aan alle eisen voldoet. Marktpartijen hebben tot 7 juli om een DVD op te stellen.

Het is erg bemoedigend om te zien dat financiële dienstverleners de verantwoordelijkheid voelen om zo snel mogelijk een dienstverleningsdocument aan te maken. Het DVD wordt een belangrijk hulpmiddel voor consumenten bij het maken van een vergelijking tussen verschillende financiële dienstverleners. Het DVD moet ervoor zorgen dat het voor consumenten overzichtelijker wordt welke dienstverlening ze kunnen verwachten tegen welke gemiddelde kosten.

Hulp bij het aanmaken

Om financiële dienstverleners te helpen bij het aanmaken van een DVD met de generator, heeft de AFM op haar website een handleiding staan. Deze handleiding geeft antwoord op vragen over de diverse stappen die in de generator worden doorlopen.

Daarnaast ontvangt het Ondernemersloket van de AFM geregeld vragen over het DVD. Op haar website geeft de AFM antwoord op de meest gestelde vragen, bijvoorbeeld over de objectieve analyse, voor wie het DVD van toepassing is en wanneer het document aan de consument moet worden overhandigd.

U kunt uw vraag over de DVD-generator ook stellen aan het Ondernemersloket. Dat kan tussen 09:00 uur en 17:00 uur via het telefoonnummer 0900 6800 680 (5 cent per minuut).

 

 

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel