Terug

Check gegevens mijnpensioenoverzicht.nl

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Pensioenuitvoerders moeten jouw pensioengegevens zichtbaar maken via www.mijnpensioenoverzicht.nl, zodat je daar een actueel overzicht van je pensioen ziet. De AFM heeft bij 35 van de ruim 400 pensioenuitvoerders onderzocht hoe ze de gegevens van al hun deelnemers doorgeven aan het Pensioenregister op www.mijnpensioenoverzicht.nl.


Beschikbaar via mijnpensioenoverzicht.nl

Vrijwel alle deelnemers die nog niet met pensioen zijn, kunnen hun pensioengegevens zien via mijnpensioenoverzicht.nl. Voor sommige, kwetsbare, groepen ontbraken de gegevens soms. De gegevensverwerking van groepen als deeltijdgepensioneerden of arbeidsongeschikten loopt niet altijd automatisch mee in de administratieve processen van pensioenuitvoerders. Daardoor zijn de gegevens van deze deelnemers (nog) niet in alle gevallen in te zien via mijnpensioenoverzicht.nl.

Aandacht voor kwetsbare groepen

De AFM heeft pensioenfondsen en verzekeraars gevraagd de ontbrekende gegevens op korte termijn toe te voegen aan mijnpensioenoverzicht.nl. Juist ook voor kwetsbare groepen als arbeidsongeschikten is het belangrijk dat ze eenvoudig alle actuele pensioenaanspraken op een rij hebben.

Check je gegevens op mijnpensioenoverzicht.nl

Als je het vermoeden hebt dat je niet al jouw gegevens op mijn pensioenoverzicht.nl ziet, of dat deze onjuist zijn, neem dan contact op met je pensioenuitvoerder. Je pensioenfonds of pensioenverzekeraar kan je verder helpen.

Als je er niet uitkomt met je pensioenuitvoerder, dan kun je jouw vraag/klacht ook melden bij de AFM. Neem hiervoor contact op met het Meldpunt Financiële Markten.

Heldere en eenvoudige website

Mijnpensioenoverzicht.nl is in 2012 ruim 2,2 miljoen keer bezocht. Driekwart van de Nederlanders vindt mijnpensioenoverzicht.nl een goed initiatief. Bezoekers ervaren de website als helder (74 procent) en eenvoudig (74 procent). Dat is te lezen in het jaarverslag van 2012 (PDF) van het Pensioenregister.

Het Pensioenregister (mijnpensioenoverzicht.nl) bevat de gegevens van ongeveer 7 miljoen actieve pensioendeelnemers.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel