Terug

Consultatie over interpretaties informatieverstrekking loopt nog tot 15 februari

Consultatie Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Marktpartijen hebben nog tot 15 februari de tijd om te reageren op de interpretaties van de Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) over informatieverstrekking.

De AFM nodigt partijen van harte uit om hun eventuele voorstel tot verbetering te mailen naar vragen.informatieverstrekking@afm.nl.

Eerdere interpretaties over de wettelijke normen voor het verstrekken van informatie door financiële marktpartijen staan gebundeld in het document Beleidsregel informatieverstrekking.

Hiermee wil de AFM de vragen beantwoorden die partijen mogelijk hebben over vooral de termen correct, duidelijk en niet-misleidend, zoals die in de Wet op het financieel toezicht staan. Ook wordt meer duidelijkheid geboden over de zogenoemde relevante kenmerken, waarover consumenten volgens de wet voorafgaand aan of tijdens de looptijd informatie moeten krijgen.

De AFM zal alle ontvangen reacties overwegen. Nadat de verbeteringen zijn doorgevoerd, zal de beleidsregel definitief op de website van de AFM worden gepubliceerd. Vervolgens volgt er periodiek een update.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel