Terug

Kleine wijzigingen in dienstverleningsdocument

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

handjes

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een aantal kleine aanpassingen doorgevoerd in de DVD-Generator, die van invloed zijn op de vormgeving van het dienstverleningsdocument (DVD). Dit is gebeurd naar aanleiding van opmerkingen van een aantal marktpartijen na de introductie van het DVD.

De wijzigingen variëren van een spatie te veel tot aan de titel in het Pensioen-DVD, wat eerst ‘Pensioenvraag’ was en nu ‘Pensioenvraag werkgever’. Ook zijn bijvoorbeeld Nazorgactiviteiten nu vetgedrukt.
 
Deze aanpassingen kunnen kleine verschillen tussen DVD’s tot gevolg hebben. Omdat het om minimale en niet inhoudelijke verschillen gaat, is het niet nodig dat u een nieuw DVD aanmaakt. Het Nrgfo is ongewijzigd gebleven.
 
Als u de aanpassingen wel in uw DVD wilt doorvoeren, dan kunt u dat doen door uw DVD’s opnieuw definitief te maken in de DVD-Generator. De gegevens van uw huidige DVD zijn hierin opgeslagen. U hoeft slechts het bestaande concept opnieuw definitief te maken in de generator. De wijzigingen worden dan automatisch meegenomen in het nieuwe definitieve DVD. U hoeft dan ook geen aanpassingen te doen in de gegevens die u invult.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel