Terug

AFM informeert woningcorporaties over vergunningplicht adviseurs

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) kan zich voorstellen dat woningcorporaties vragen hebben over de vergunningplicht voor financieel adviseurs. Daarom heeft de AFM, samen met het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), alle woningcorporaties een brief gestuurd om de regels rondom vergunningen toe te lichten. De toezichthouder nodigt woningcorporaties bovendien uit om contact op te nemen als ze nog vragen of opmerkingen hebben.

De AFM vindt het belangrijk dat woningcorporaties weten met welke partij ze zaken doen en welke regels er gelden. De AFM constateert dat op de markt voor rentederivaten en treasurydienstverlening verschillende partijen actief zijn. Het gaat onder meer om personen en ondernemingen die cliënten als woningcorporaties adviseren over derivaten. Dergelijke partijen hebben in veel gevallen een vergunning van de AFM nodig.

De AFM liet in een eerdere publicatie weten een analyse te maken van financiële dienstverlening aan niet-retail klanten. De focus van de verkennende analyse is om inzicht te krijgen in de markt, in de risico’s dan wel problemen en in de gewenste rol van de AFM.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel