Terug

Nazenden betalingsbewijs pensioenverzekeringen vóór 16 juli

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De deelvergunning pensioen-verzekeringen is op 1 januari van dit jaar geïntroduceerd. Als u door wilt gaan met uw activiteiten op het gebied van pensioenverzekeringen en dit in januari van dit jaar kenbaar heeft gemaakt aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM), dan valt u onder een overgangsregime. U heeft in dit geval tot 1 januari 2014 de tijd om de juiste diploma’s te halen. U moet dan vóór 16 juli 2012 bewijzen dat uw feitelijk leidinggevende is ingeschreven voor een opleiding, examen of EVC-assessment voor pensioenverzekeringen.

Aanvankelijk had u tot 1 juli de tijd om het betalingsbewijs digitaal op te sturen via het Digitaal loket van de AFM. Eind juni zijn er helaas problemen ontstaan met dit loket, waardoor uploaden niet mogelijk was. Daarom krijgt u nu tot 16 juli de tijd om het betalingsbewijs te uploaden.

Als u geen betalingsbewijs opstuurt, mag u niet meer actief zijn in pensioenverzekeringen. Aanbieders en consumenten kunnen in het register van de AFM controleren of een financiële dienstverlener de deelvergunning pensioenverzekeringen bezit. De AFM werkt dit register vanaf 16 juli bij en verwacht dat op 1 augustus te hebben afgerond.De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel