Terug

AFM publiceert declaraties Managementgroep

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) publiceert voortaan een halfjaarlijks overzicht van de kosten die door de leden van de Managementgroep (bestuur en directeuren) worden gemaakt voor binnen- en buitenlandse dienstreizen, en van hun verblijfkosten. Dit gebeurt op basis van het declaratiebeleid. De publicatie van deze kosten van de Managementgroep past in het streven van de AFM om transparant te zijn.

De AFM kent een declaratie- en faciliteitenregeling voor haar bestuurders en directeuren. Die biedt een duidelijk kader voor de kosten die kunnen worden gedeclareerd. De algemene regel is dat de AFM alle kosten vergoedt die in redelijkheid voor een goede vervulling van de bestuurs- en directeurenfunctie worden gemaakt.

Het halfjaarlijks overzicht wordt met een vertraging van zes maanden op de website geplaatst. Dat betekent dat in februari het overzicht wordt gepubliceerd van de eerste zes maanden van het jaar daarvoor. In juli volgt vervolgens het overzicht van de kosten en uitgaven over de laatste zes maanden van het jaar daarvoor.


De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel