Terug

AFM lanceert online cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectussen AFM’

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Wie wil weten wat de eisen zijn voor het goedkeuren van een prospectus, kan daarvoor vanaf vandaag ook terecht op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De AFM start de online cursus ‘Goedkeuringsprocedure prospectussen AFM’ waarin via een ‘video on demand’ de verschillende fases van de goedkeuringsprocedure kunnen worden bekeken.

Het afgelopen jaar en ook dit jaar heeft de AFM de cursus gegeven aan kleine en middelgrote ondernemingen die het voornemen hadden om in Nederland effecten te gaan aanbieden en zelf een prospectus op te stellen. Er waren veel meer aanmeldingen dan beschikbare plaatsen voor deze cursus. Daarom zijn we verheugd de mogelijkheid te kunnen bieden om deze cursus ook online te volgen. Een trailer van de online cursus kunt u hieronder bekijken.


De gehele online cursus is beschikbaar via de link:

(De online cursus is geoptimaliseerd voor iPad en iPhone, Google Chrome, Safari en Windows Explorer 8 of hoger.)

Inhoud

De video is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken. Deze kunnen rechtstreeks worden bekeken zonder ook de voorafgaande hoofdstukken te hebben gezien. Tegelijkertijd met de video is het mogelijk om sheets te bekijken waar in het kort de informatie van de video is opgenomen.

In de online cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wanneer is goedkeuring van een prospectus vereist?; 
  • Eisen voor vorm en inhoud prospectus; 
  • Vaak voorkomende fouten; en 
  • Verplichtingen na goedkeuring prospectus

Overige vragen

De AFM hoopt hiermee aan de vraag van marktpartijen tegemoet te komen. Mocht u na het bekijken van de online cursus nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met het Ondernemersloket via het telefoonnummer: 0800-6800 680 (gratis).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel