Terug

ESMA start consultatie richtsnoeren UCITS ETF's

Internationaal Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Op 30 januari heeft ESMA een consultatiedocument gepubliceerd waarin zij richtsnoeren over UCITS Exchange Traded Funds (ETF's) en andere UCTIS gerelateerde onderwerpen voorlegt aan de markt. De voorstellen gaan zowel over synthetische als over fysieke ETF's. Ook wordt een verdere uitwerking gegeven aan de toekomstige verplichtingen voor UCITS ETF's, indextrackers onder het UCITS regime, efficiƫnt portfolio beheer en strategie indices voor UCITS.

Het voorstel behandelt meer dan alleen ETF's. Zo wordt ook het gebruik van total return swaps door UCITS fondsen behandeld en verplichtingen als daarbij gewerkt wordt met onderpand. In het document is onder andere een voorstel opgenomen over de herkenbaarheid van de verschillende soorten ETF's.

Geïnteresseerden kunnen tot 30 maart 2012 hun reactie sturen aan ESMA. Download hier het consultatiedocument in PDF-formaat 

De AFM heeft eind 2011 een onderzoek gestart naar indextrackers (nadat in 2010 een eerste verkennend onderzoek naar de informatieverstrekking over indextrackers is uitgevoerd). De resultaten van het lopende onderzoek worden naar verwachtingen in april 2012 gepubliceerd. In het onderzoek wordt rekening gehouden met de activiteiten van ESMA.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel