Terug

AFM legt last onder dwangsom op vanwege het niet voldoen aan informatieverzoeken

Maatregel

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft op 16 januari 2012 een last onder dwangsom opgelegd aan de heer Michel Aaldert Jan Hoogstege uit Arnhem. De last onder dwangsom is opgelegd, omdat de heer Hoogstege niet voldoet aan informatieverzoeken van de AFM.

De AFM heeft de heer Hoogstege  om informatie gevraagd, omdat het vermoeden bestaat dat Noordum Verzekeringen B.V. -  toen de heer Hoogstege indirect bestuurder en indirect enig aandeelhouder was - heeft geadviseerd over en/of heeft bemiddeld in financiële producten zonder een vergunning  van de AFM.

Het is verboden in Nederland om te adviseren over en/of te bemiddelen in financiële producten zonder  de daarvoor benodigde vergunning van de AFM. De AFM heeft de verzochte informatie nodig om vast te stellen of inderdaad sprake is van het overtreden van deze wet.

De heer Hoogstege heeft de verzochte informatie niet binnen de gestelde termijn geleverd en is daarom verplicht de dwangsom te betalen. De verzochte informatie moet nog steeds aan de AFM worden geleverd. De dwangsom bedraagt €4.000,- per dag dat de heer Hoogstege de gegevens niet heeft verstrekt. Er geldt een maximum van €80.000,-.

De volledige beschikking kunt u op deze pagina in PDF-formaat downloaden. Bij vragen of klachten kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0800-5400 540 (gratis).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel