Terug

Mededeling over Medius Prepaid MasterCard

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

Afgelopen maanden hebben tientallen consumenten de AFM gebeld omdat zij een brief hebben ontvangen van een Duits advocatenkantoor. In deze brief staat vermeld dat zij in opdracht van Transact Network Ltd. een vordering willen innen voor een bedrag van € 121.80. Dit omdat de consument gebruik zou maken van een prepaid credit card van MediusCard. In de meeste gevallen heeft de consument echter geen prepaid credit card aangevraagd.

De AFM adviseert consumenten niet te betalen indien er geen prepaid credit card is geactiveerd of als er geen overeenkomst bestaat tussen u en Medius Card en/of Transact Network Ltd. De AFM heeft geen aanwijzingen dat Transact Network Ltd. betrokken is bij de activiteiten van Medius Card.

Via verschillende fora op internet zijn er discussies gaande over dit onderwerp. Kijk bijvoorbeeld op de website van de Fraudehelpdesk: www.fraudehelpdesk.nl/nieuwsbericht/Ongevraagd_Medius_MasterCard

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel