Terug

AFM waarschuwt tegen HBN Benelux

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten niet in te gaan op aanbiedingen van HBN Benelux. HBN Benelux gebruikt ook de naam Hout Bemiddeling Nederland (HBN). De AFM meent dat HBN Benelux in Nederland financiële producten aanbiedt in strijd met de Wet op het financieel toezicht. HBN Benelux verleent geen medewerking aan het onderzoek van de AFM naar haar bedrijfsactiviteiten.

HBN Benelux gebruikt de volgende gegevens: 

De AFM raadt consumenten aan, die met een instelling of persoon zaken willen doen, vóóraf op de website van de AFM in het relevante register te controleren of de desbetreffende instelling of persoon is geregistreerd en in Nederland financiële producten mag aanbieden. De AFM raadt consumenten ook dringend aan om vooraf de waarschuwingslijsten te raadplegen voordat men in zee gaat met een partij om financiële producten af te sluiten. Ook wijst de AFM nogmaals op haar waarschuwing aan beleggers in hout van 16 november 2010.

Op www.afm.nl/waarschuwingslijsten toont de AFM drie waarschuwingslijsten: (1) De waarschuwingslijst AFM. Hier staan instellingen en personen die geen vergunning hebben terwijl ze die volgens de wet wel zouden moeten hebben. Ook staan er instellingen die geen prospectus uitgeven bij hun effecten, terwijl ze dat wel zouden moeten doen volgens de wet. (2) De waarschuwingslijst boiler rooms. Hier staan ondernemingen die ongevraagd beleggers hebben benaderd met een beleggingsvoorstel. De ondernemingen op deze waarschuwingslijst beschikken niet over een AFM-vergunning of een Europees Paspoort. (3) De waarschuwingslijst buitenland. Hier staan instellingen waartegen buitenlandse toezichthouders hebben gewaarschuwd.

Consumenten kunnen bij vragen of klachten ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900- 5400 540 (0,05 euro per minuut).

U kunt het gehele besluit hiernaast downloaden.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel