Terug

Nieuwsbrief financieel dienstverleners over nieuwe beloningsregels en deelvergunning pensioenverzekering

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De nieuwsbrief financieel dienstverleners houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen rond (het toezicht op) financieel dienstverleners onder de Wet op het financieel toezicht (Wft). In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor de nieuwe beloningsregels en de deelvergunning pensioenverzekering.

Meer informatie over de Wft vindt u op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder het gedeelte voor adviseurs & bemiddelaars. Deze website is rechtstreeks te benaderen via www.afm.nl/fd. Als u de gezochte informatie niet op de website vindt, kunt u bellen naar het Ondernemersloket via 0900 – 6800 680 (vijf eurocent per minuut).

Dit zijn de onderwerpen in deze nieuwsbrief:

  • Punt van zorg: Overgangsregime voor deelvergunning pensioenverzekering niet bedoeld voor rekken van behoud pensioenportefeuille 
  • AFM bevindingen distributie uitvaartverzekeringen
  • Nieuwe regels voor beloningen per 1 januari 2012
  • Aanvullende informatie pensioenverzekeringen vanaf 1 januari 2011
  • Terugblik op nieuwsberichten 2011

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel