Terug

AFM legt last onder dwangsom op aan Universeel Hypotheken

Nieuws Dit bericht is ouder dan drie jaar. De inhoud is daarom mogelijk niet meer actueel.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 27 augustus 2010 een last onder dwangsom opgelegd aan: Universeel Hypotheken (UH), gevestigd op het adres Jan van der Heijdenstraat 1-B, 1222 HP Hilversum.

De last onder dwangsom is opgelegd, omdat UH niet voldoet aan de informatieverzoeken van de toezichthouders van de AFM. UH is om informatie verzocht, omdat het vermoeden bestaat dat deze UH niet beschikt over een beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen de feitelijk leidinggevenden niet voldoen aan de vakbekwaamheidseisen. Hiermee voldoet UH vermoedelijk niet aan de vereisten zoals gesteld in artikel 4:9, tweede lid en/of 4:75, eerste lid van de Wet op het financieel toezicht.

UH heeft de verzochte informatie niet binnen de gestelde termijn geleverd en is daarom verplicht de dwangsom te betalen. De verzochte informatie moet nog steeds aan de AFM worden geleverd. Bij vragen of klachten kunt u contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).

De AFM bevordert eerlijke en transparante financiële markten. Wij zijn de onafhankelijke gedragstoezichthouder op de markten van sparen, lenen, beleggen en verzekeren. De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking van kapitaalmarkten. Ons streven is het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de financiële markten te versterken, ook internationaal. Op deze manier draagt de AFM bij aan de welvaart en de economische reputatie van Nederland.

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten.

Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn in Nederland.

Informatie delen

Delen via: deel